SJ Univer - шаблон joomla Продвижение

Студент на ВСУ участва в Национална конференция “МВР 2030: предизвикателства пред политиките за сигурност”

    Публикувана в Новини
  • Вторник, 20 Март 2018 19:18
Студент на ВСУ участва в Национална конференция “МВР 2030: предизвикателства пред политиките за сигурност”

На 8 ноември 2017 година в сградата на УНСС, град София се проведе научно-приложна конференция, организирана от Фондация „Общество и сигурност“, катедри „Национална и регионална сигурност“ и  „Публична администрация“, УНСС  и синдикална федерация на служителите в Министерство на вътрешните работи

           На нея преподаватели, докторанти, изследователи и студенти от висши училища представиха свои изследвания и разработки с цел изготвяне на дългосрочна стратегия за обществен ред и сигурност в Република България.

           Бяха поканени и взеха участие деканът на Юридически факултет при ВСУ "Черноризец Храбър" – Проф. Петър Христов и Ралица Друмева, студент V курс, специалност „Право” – като представител на студентската общност на ВСУ „Черноризец Храбър”.

           Научно-приложната конференция беше на тема: “МВР 2030: предизвикателства пред политиките за сигурност”. Тя се проведе в един общ откриващ панел, последван от 3 отделни панела с различни направления, а именно:

ПАНЕЛ 1: “Реформи в променената среда за сигурност”

ПАНЕЛ 2: “МВР и гражданите: линии на взаимодействие”

ПАНЕЛ 3: “МВР: добро управление в услуга на обществото”

Проф. Петър Христов бе един от 6-те откриващи лектори със своя научен труд на тема “За понятието „Система за защита на националната сигурност“ според ЗУФСЗНС ”.Ралица Друмева взе участие в ПАНЕЛ 1 на тема: “Реформи в променената среда за сигурност”.Тя представи и защити своята научна разработка на тема Новости в законодателната политика на Република България за противодействие на тероризма”(“Novelty in legislative politic of Republic of Bulgaria in opposition to terrorism”). Неин научен ръководител бе доц. Станислава Минева от катедра “Сигурност и Безопасност” на ВСУ “Черноризец Храбър”.

            Ректорите на УНСС и УНИБИТ проф.  Стати Статев и проф. Стоян Денчев изразиха мнения, че дискусиите трябва да продължат и да станат регулярни. В бъдеще е необходима постоянна и целенасочена работа за изясняване на стратегията за развитие на МВР в променената среда за сигурност, справянето с новите предизвикателства пред сигурността и новите нива и характер на заплахите.

           Вече е отпечатан сборникът с доклади от научно-приложната конференция на тема „МВР 2030: предизвикателства пред политиките за сигурност“. Той ще бъде наличен след 13 март 2018 г. в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, а в електронен вариант може да бъде свален от сайта на МВР

Събития

НАУЧЕН ФОРУМ "ДЪРЖАВНОСТ И ДИПЛОМАЦИЯ"     Държавността и ...
 12 Март 2019
Отбелязваме се със #studentVFU
 03 Октомври 2017
summer.selfie.vfu@abv.bg Авторските фотографии ще се състезават в 5 ...
 30 Юни 2017

Абонамент за новини

Абонамент за бюлетин на Студентски съвет. Всички полета със * са задължителни .
НПСС

ЗА КОНТАКТИ С НАС

Може да се свържете с екипа на Студентски съвет на посочените контакти:

Адрес: 9007 Варна, к.к. "Чайка",
ул. „Янко Славчев“, офис А233

е-mail: sc@vfu.bg 

телефон: 052/359 622
Facebook: www.fb.com/studentVFU