SJ Univer - шаблон joomla Продвижение

Варненски студенти с благороден жест към болно дете

    Публикувана в Новини
  • Четвъртък, 15 Февруари 2018 13:41
Варненски студенти с благороден жест към болно дете
Студентски съвет на Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" и Студентски съвет на Икономически университет- Варна участваха в организиране първата благотворителна кампания за 2018 година, която се проведе на по инициатива на варненска пицария, съобщиха те за Varna24.bg.

В заведението се проведе забавно- интелектуална игра, наречена "Quiz Night", със съдействието на DJ- водещият Делян, чиято цел беше да бъдат събрани средства за малката Мартина Тенева от гр. Банско, която на 7 септември 2017 г. поглъща желатинова капсула и получава респираторен и сърдечен арест. 
Направеният ядрено- магнитен резонанс на детето показва наличие на данни за хипоксична енцефалопатия. Един месец по- късно в болница "Аджъбадем" в Турция се регистрира хидроцефалия, налагаща неврохирургична операция за поставяне на вентрикулоперитонеален шън. 
Въпреки тежката диагноза лекари от Израел, клиника "Левинщайн" дават до 80% възможност детето да бъде излекувано. За лечението на Мартина Тенева са нужни близо 70 000 лв. Близките на детето се обръщат със зов за помощ към всички желаещи да помогнат. 
Студентите от ВСУ "Черноризец Храбър" и ИУ-Варна се обединиха и участваха в кампанията на пицарията.
Освен това, че крайната цел на кампанията беше благотворителност, а специалното в нея е, че тя се превърна във факт, благодарение на желнието на млади личности да помагат. 
Всички включили се в кампанията бяха студенти, което е показателно, че във гр. Варна и в България като цяло живеят и се развиват такива млади, образовани, съзнати хора.
Студентите заявиха,че се надяват това да достигне до повече хора, за да може да го превърне в традиция и да покажат на всички млади хора, че не е трудно да се прави добро, нужно е само желание. 

Събития

Отбелязваме се със #studentVFU
 03 Октомври 2017
summer.selfie.vfu@abv.bg Авторските фотографии ще се състезават в 5 ...
 30 Юни 2017
Уважаеми колеги,Катедра "Правни науки" към Юридическия факултет на ...
 25 Април 2017

Абонамент за новини

Абонамент за бюлетин на Студентски съвет. Всички полета със * са задължителни .
НПСС

ЗА КОНТАКТИ С НАС

Може да се свържете с екипа на Студентски съвет на посочените контакти:

Адрес: 9007 Варна, к.к. "Чайка",
ул. „Янко Славчев“, офис А233

е-mail: sc@vfu.bg 

телефон: 052/359 622
Facebook: www.fb.com/studentVFU