SJ Univer - шаблон joomla Продвижение

Студент на ВСУ участва в състезание по салса с квалификации за световно първенство, дивизия „Соло жени“, към фестивала “Salsa Spring festival

Публикувана в Новини
Събота, 16 Юни 2018 20:46
(0 гласа)
Студент на ВСУ "Черноризец Храбър" участва в състезание по салса с квалификации за световно първенство, дивизия „Соло жени“, към фестивала “Salsa Spring festival". 

Габриела Димитрова Симеонова, студент IV курс, специалност „Архитектура“, участва в състезание по салса през месец май в Гърция с хореограф Станислава Томова, също възпитаник на ВСУ със специалниост хореография  .
Габриела Симеонова представи България достойно в състезанието по салса с квалификация за световно първенство, дивизия "Соло жени".
През 2017 година, месец октомври тя участва в Балканско състезание към Балканския салса конгрес и взе трето място в дивизия „Соло жени“.
От името на студентската общност на ВСУ "Черноризец Храбър" и благодарим, че предтсави България и ВСУ на състезанието.  
Пожелаваме и успех и още много награди в тази област !

Учени и студенти от цяла България се събират във ВСУ

Публикувана в Новини
Вторник, 24 Април 2018 08:13
(0 гласа)
Учени и студенти от цяла България се събират, за да участват в Научния форум на Студентския съвет на ВСУ 'Черноризец Храбър". Темата на форума е "140 години от Сан Стефано и Берлин - история и съвременност" по случай Освобождението на България. На 26.04.2018 г. в "Руски център" на ВСУ от 9,00 ч. ще се отрие форума. Събитието ще протече в два последователни дни - 26 и 27 април. Първият ден модула на форума е "Международни отношения, Политика и История", а на вторият ден направлението ще бъде "Право, Сигурност и Икономика". 


Каним всички желаещи да участват във форума, като слушатели на 26 и 27 април от 
 9,00 часа.

 

Покана до медиите / ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

Публикувана в Новини
Понеделник, 23 Април 2018 09:33
(0 гласа)

Студент на ВСУ в отбора на „Локомотив"

Публикувана в Новини
Четвъртък, 05 Април 2018 20:08
(0 гласа)

Студентски съвет научи за успеха на Димитър Гроздев, който е в отбора на "Локомотив" и един от най-добрите хандбалисти в него. Той е II курс студент във ВСУ "Черноризец Храбър". Има множество спечелени награди в регионални, национални, европейски състезания. 
Студетски съвет продължава да намира успелите студенти в университета и да ги подкрепя. 

Представяме още информация от мача на "Локомотив"

Хандбалистите на „Локомотив” вдигнаха Купата на България за четвърти път поред. Шампионите спечелиха срещу „Добруджа” с 32:24 (16:11) финалния мач в Кубрат.

Най-резултатен за успеха беше Бранимир Балчев с 11 гола. Останалите голмайстори: Тансер Юсню – 9, Станислав Добрев – 4, Димитър Георгиев – 3, Теодор Добрев – 2, Живко Димов – 2, и Николай Николов – 1.

За спечелването на поредния трофей допринесоха също Чавдар Чернев, Димитър Гроздев, Галин Найденов, Кирил Савов, Иван Иванов, Костадин Иванов, Йордан Попов, Лазар Лазаров и Михаил Пенев.

Бранимир Балчев бе отличен с приза за голмайстор, а Тансер Юсню – за най-полезен състезател.

 

Трето място за отбора на Варненски свободен университет

Публикувана в Новини
Четвъртък, 05 Април 2018 19:59
(0 гласа)
Трето място за отбора на Варненски свободен университет, съставен от студенти от факултет "Международна икономика и администрация" на националния кръг на международното състезание на CFA (международната асоциация на финансовите анализатори). За поредна година ръководител на отбора е ас. Радослав Къновски, подпомаган от ас. д-р Николина Грозева и подкрепян от катедрата. Поздрави за колегите и още много успехи!
Студентите в отбора са Мириам Амедия, Петко Линков, Стефан Дилов, Дмитрий Степанов.

Студент на ВСУ участва в Национална конференция “МВР 2030: предизвикателства пред политиките за сигурност”

Публикувана в Новини
Вторник, 20 Март 2018 19:18
(0 гласа)

На 8 ноември 2017 година в сградата на УНСС, град София се проведе научно-приложна конференция, организирана от Фондация „Общество и сигурност“, катедри „Национална и регионална сигурност“ и  „Публична администрация“, УНСС  и синдикална федерация на служителите в Министерство на вътрешните работи

           На нея преподаватели, докторанти, изследователи и студенти от висши училища представиха свои изследвания и разработки с цел изготвяне на дългосрочна стратегия за обществен ред и сигурност в Република България.

           Бяха поканени и взеха участие деканът на Юридически факултет при ВСУ "Черноризец Храбър" – Проф. Петър Христов и Ралица Друмева, студент V курс, специалност „Право” – като представител на студентската общност на ВСУ „Черноризец Храбър”.

           Научно-приложната конференция беше на тема: “МВР 2030: предизвикателства пред политиките за сигурност”. Тя се проведе в един общ откриващ панел, последван от 3 отделни панела с различни направления, а именно:

ПАНЕЛ 1: “Реформи в променената среда за сигурност”

ПАНЕЛ 2: “МВР и гражданите: линии на взаимодействие”

ПАНЕЛ 3: “МВР: добро управление в услуга на обществото”

Проф. Петър Христов бе един от 6-те откриващи лектори със своя научен труд на тема “За понятието „Система за защита на националната сигурност“ според ЗУФСЗНС ”.Ралица Друмева взе участие в ПАНЕЛ 1 на тема: “Реформи в променената среда за сигурност”.Тя представи и защити своята научна разработка на тема Новости в законодателната политика на Република България за противодействие на тероризма”(“Novelty in legislative politic of Republic of Bulgaria in opposition to terrorism”). Неин научен ръководител бе доц. Станислава Минева от катедра “Сигурност и Безопасност” на ВСУ “Черноризец Храбър”.

            Ректорите на УНСС и УНИБИТ проф.  Стати Статев и проф. Стоян Денчев изразиха мнения, че дискусиите трябва да продължат и да станат регулярни. В бъдеще е необходима постоянна и целенасочена работа за изясняване на стратегията за развитие на МВР в променената среда за сигурност, справянето с новите предизвикателства пред сигурността и новите нива и характер на заплахите.

           Вече е отпечатан сборникът с доклади от научно-приложната конференция на тема „МВР 2030: предизвикателства пред политиките за сигурност“. Той ще бъде наличен след 13 март 2018 г. в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, а в електронен вариант може да бъде свален от сайта на МВР

Събития

Отбелязваме се със #studentVFU
 03 Октомври 2017
summer.selfie.vfu@abv.bg Авторските фотографии ще се състезават в 5 ...
 30 Юни 2017
Уважаеми колеги,Катедра "Правни науки" към Юридическия факултет на ...
 25 Април 2017

Абонамент за новини

Абонамент за бюлетин на Студентски съвет. Всички полета със * са задължителни .
НПСС

ЗА КОНТАКТИ С НАС

Може да се свържете с екипа на Студентски съвет на посочените контакти:

Адрес: 9007 Варна, к.к. "Чайка",
ул. „Янко Славчев“, офис А233

е-mail: sc@vfu.bg 

телефон: 052/359 622
Facebook: www.fb.com/studentVFU